Pages

Saturday, October 9, 2010

SINA avaüritus Pärnus

Ilusat õhtut!

Täna käisid meie ÕE liikmed Kätriin, Hanna Mai, Ketlin, Nora ja Helen Maria SINA avaüritusel Pärnus Port Artur 2-s. Üritus oli väga-väga tore - sai uusi tutvusi, oma arvamust avaldada, naerda, videosi vaadata ja kommi, küpsist, teed ning kohvi. 


Kui me üritusele läksime, ei teadnud me keegi eriti täpselt, mis meid ees ootab ja kuhu me üldse sattunud oleme. Õnneks olid inimesed koha peal väga positiivsed ja sõbralikud, registreerisime end kõik ära, saime rinda nimesildid ja suundusime istuma ühte ettejuhtuvasse lauda, kus ootasid meid paberid, pastakad, õhupallid ja kommid. Üritus toimus ühes tühjas valges ruumis Port Artur kahe teisel korrusel. Natuke naljakas oli see, kui vahepeal lasti kaubamaja muusikat ja reklaame ning võõrad inimesed käisid meie tegevust uudistamas :)



Õnneks seletati kõigile segaduses olevatele korralikult ära, mis on SINA. Tegu on ühe programmiga, mis toetab noori sotsiaalseid ettevõtjaid. SINA ühendab nii heade asjade tegemise ning ka ettevõtluse, olles üsna armas omanäoline organisatsioon. SINA sai alguse 2007. aasta kevadel Heateo Sihtasutuse algatusena ning 2009. aastast kasvas iseseisvaks organisatsiooniks. Lähemalt saab infot lugeda siit.

Juttu rääkisid alguses kaks SINA inimest - Inger ja Marko. Marko tegi paberile peale joonise mugavustsoonist ja sellest, kuidas just ettevõtlikud inimesed on need, kes sunnivad ennast tegema midagi, mida enamik ei taha, ei julge ning peab liiga raskeks. Rääkisime ka inimeste passiivsuset. Peale Ingeri ja Marko juttu ja ühe video vaatamist esines meile Tanel Talve. Tegu oli sümpaatse inimesega ning meie saime talle küsimusi esitada. Tema jutt oli huvitav ning oli väga põnev oli kuulata teletööst, tema oma firmast ja kuidas on tema elu läinud.

Peale seda pidime me oma lauaseltskonnaga rääkima ja kirja panema mis meid häirib nii koolis, tänaval, linnas, Eestis või maailmas üldse. Meie kooli tüdrukute lauas oli veel kaks noormeest ja panimegi kirja asjad, mis meid häirivad. Kirja said paljud huvitavad asjad ning teiste gruppide esituses oli kuulda palju asju, mis on nii igapäevased, et vajavad meelde tuletamist. Näiteks prügi mahaviskamine, loomadesse halvasti suhtumine ning õpetajate kasutu reaktsioon koolivägivallale. 

SINAga projekti teinud Rasmus ja Mari oma kogemustest rääkimas

Pärast söögipausi moodustati eri lauad, kus inimesed said arutada eri teemade üle ja mõelda probleemidele lahendusi. Oli kaks eesti-vene intergratsiooni lauda, üks meedia, üks keskkonna, üks koolivägivalla, üks eri põlvkondade (vanad ja noored) laud ja kaks sallimatuse ja egoismi lauda. Mina ja Ketlin läksime ühte eesti-vene lauda, kus meiega oli neli vene neiut. See oli tõsine katsumus, sest meie vene keele oskused olid nii väikesed, et neid ei saa oskusteks nimetada ning seega suhtlesime neiudega segases eesti keeles. Tüdrukud rääkisid ise vene keeles ning kaks neiut hakkasid eesti-vene tõlkideks. Probleemidele saime lahendused läbi raskuste kirja pandud. Kätriin ja Nora läksid vanade ja noorte lauda ning Hanna Mai koolivägivalla lauda. Kõik said uusi tutvusi!


Ketlin ja Helen Maria ühes intergratsioonilauas

Helen Maria intergratsiooniprobleemide lahendusi ette kandmas

Varsti oligi üritus läbi. Tehti ühispilt ja kutsuti kõiki osalema järgmises SINA töötoas. Kuna öeldi, et kaasa võib võtta ka sõpru, siis teadaanne kõigile ÕE liikmetele: laupäeval, 16. oktoobril kell 13-16 on Pärnu Noorte Vabaajakeskuses (Noorte väljak 2) SINA töötuba. Kõik on oodatud! Meie isiklikult soovitame seda, sest tänasega jäime väga rahule.

-  Helen Maria

Ühispilt

0 kommentaari:

Post a Comment