Pages

Tuesday, April 9, 2013

Eesti Õpilasesinduste Liidu infokiri

http://opilasliit.ee/
Eesti Õpilasesinduste Liidu infokiri
8. aprill 2013
Noppeid töödest ja tegemistest möödunud kuu jooksul


Üldised tegemised
5.-7. aprillil toimunud Eesti Õpilasesinduste Liidu XXVIII Üldkoosolekul valiti Liidu uueks juhatuse esimeheks Britt Järvet ning aseesimeesteks valiti Lele Luup ja Karl Andreas Sprenk. Edu ja jaksu neile eeltulevaks aastaks!

Üldkoosolek võttis vastu seisukohadokumendi tasemetööde, põhikooli lõpueksamite ja riigieksamite kohta.

Põhirõhk kogu märtsikuu jooksul läks XXVIII Üldkoosoleku ettevalmistamisele. Meeskond koondas aruandeid, kohtuti revidentidega, vaadati tegevuskava üle. Ühesõnaga - valmistuti üldkoosolekuks.

Kampaania "Eesti Film Eesti Kooli" hakkab otsi kokku tõmbama. Kokku komplekteeriti filme ligi 320-le koolile üle Eesti. Peagi peaksid filmid ka koolidesse kohale jõudma. Oma panuse sellesse andis üle 20 vabatahtliku. Suur aitäh neile!

Lisette ja avaliku poliitika valdkonna vabatahtlik Grete Maria Neppo osalesid Lasteombudsmani nõuandva kogu kohtumisel 19.märtsil, mille tulemusel hakatakse ühiselt tegema koostööd kohalike omavalitsuste valimiste jaoks noorteplatvormi koostamisel kevadel.

Lisette osales ka 11.märtsil Õiguskantseleis Laste õiguste osakonna poolt korraldataval arutelul turvalise koolikeskkonna ja koolikiusamise teemal.

Liina esines 13.märtsil toimunud Lapse Huvikaitse Koja poolt korraldatud seminaril ettekandega sellest, kudas koolisüsteemis peaks toimuma õpilaste huvide ja õiguste kaitsmine ning mida teha siis, kui õpilased ise on teiste õiguste vastu eksinud.

Avaliku poliitika valdkond



Avaliku poliitika valdkond tegeles suuresti seisukohadokumendi tasemetööde, põhikooli lõpueksamite ja riigieksamite valmistamisega. Dokument võeti XXVIII Üldkoosolekul vastu.

Lisaks kirjutas artikkli Delfi noortes Karl Andreas Sprenk SIIN ja Birgith Zupping SIIN.

Kultuurivaldkond

Kultuurivaldkond tegeles märtsikuus peamiselt kampaaniaga "Eesti Film Eesti Kooli".

Märtsikuus toimusid ka Üldkoosoleku eelfoorumid, mida aitasid korraldada Kultuurivaldkonna vabatahtlikud.

Kultuurivaldkonna töögrupiga liitus Greten Lehtmaa, kelle esmaseks prioriteediks valdkonnas on tegeleda maskotikonkurssiga, mis esmalt piisavalt kajastust ei saanud. Seega juba õige pea saate konkursi kohta täpsustavat infot

Liikmete valdkond

Märtsikuu möödus Liikmete valdkonna jaoks liikmetega pidevas kontaktis olles. Terve kuu vältel kontakteerusid Liikmete valdkonna töögrupi liikmed liikmeskoolide esindajatega, et neid XXVIII Üldkoosolekust teavitada.

Samuti olid volitamiste mured selle valdkonna õlul. Paralleelselt käis ka teavitustöö eelfoorumite kohta.

Lisaks on endiselt jõus mentorlusprogramm, mille näol õpilasesindused otsest ja konstantset abi saavad.

Peatselt avatakse kandidatuur ka Liikmete valdkonna uue juhi otsinguks, seega hoidke silmad ja kõrvad lahti!

Rahvusvaheliste suhete valdkond


Vivian Lepa ja Timo Torm osalesid OBESSU YouVET koolitusel, mis algas internetipõhiselt ning jätkus Brüsselis. Koolituse eesmärgiks on kutsehariduse kampaaniate hilisem läbiviimine üle Euroopa, nii ka Eestis. Koolituse korraldajate hulgas on meie oma Triin Roos.

Toimus esimene kohtumine Allianssi ehk Soome Noorteühenduste Liiduga seoses meie koostööprojektiga arendamaks Soome põhikoolide õpilasesinduste toimimist. Kohtumise käigus külastasime ka Lagedi Põhikooli õpilasesindust. Projekti raamess hakatakse koostama materjale ja videoid õpilasesindajatele.

25.- 28.märtsil toimus OBESSU juhatuse koosolek Cluj- Napocas, Rumeenias. Muuhulgas tuli arutluse alla ka Eestis toimuv suvekool ning selle peatsed korraldusmeeskonna valimised.

Lisaks sooviksime omalt poolt õnnitleda oma partnereid soomes SLL-i, SAKKit ning FSS'i, kes koos teiste õpilasorganisatsioonidega korraldasid protestiaktsiooni Helsingis, et takistada valitsuse plaani vähendada kulutusi hariduses, õppuritel õnnestus aga edukalt plaan ära hoida.

0 kommentaari:

Post a Comment